Edin.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена пъстърва с чеснов сос

Задушена пъстърва с чеснов сос

Задушена пъстърва с чеснов сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Здравословно, вкусно и много ароматно предложение за хапване, което искате да приемете"

Необходими продукти

  • пъстърви - 4 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 1/2 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 30 г краве
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - на вкус
  • вода - 150 мл хладка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна със сол и го смесете със ситно нарязания магданоз, 15 г разтопено масло, лимоновия сок и водата.

Нарежете почистената пъстърва на едри парчета, изпържете ги от двете страни в 3/4 от зехтина и ги залейте с чесновата смес.

Изпържете нарязания на парченца лук в останалите зехтин и масло, прибавете го към пъстървата и чесновата смес, поръсете с черен пипер и задушете 5 мин.

Подредете пъстървите в блюдо, залейте ги с прецедения сос и поднесете ястието с варени картофи и резенчета лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: