Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки гърди с чеснов сос

Панирани пилешки гърди с чеснов сос

Панирани пилешки гърди с чеснов сос
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Крехки панирани пилешки филенца с ароматен чеснов сос - наслада за малки и големи"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • За панировката
  • пшеничено брашно - 10 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • галета - 5 с.л.
  • настърган пармезан - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • За чесновият сос
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - гъсто, 6 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките гърди през средата по цялата дължина за да не са толкова дебели. Начукайте ги леко и овкусете със сол и смлян черен пипер.

В една чиния сложете пшениченото брашно, в купа разбийте яйцата, а в друга чиния смесете царевичното брашно, галетата, сусама и настърганият пармезан.

Всяко парче пилешко оваляйте в брашно, потопете в яйчената смес и оваляйте в сместа с царевично брашно, галета, сусам и пармезан.

Изпържете пилешките гърди в сгорещено олио от двете страни до приятен загар. Готовите панирани гърди поставете върху кухненска хартия.

За чесновият сос счукайте скилидките чесън. Прибавете киселото мляко, майонезата, лимоновият сок и малко ситно нарязан копър. Разбъркайте до еднородна смес.

Сервирайте панираните пилешки гърди с купичка чеснов сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: