Edin.bg»Избрани Колекции»Печена Кокошка


Желателно е да подберете по-млада кокошка. Нарязвате я на порции и я запържвате с маслото....

Междувременно нарязваме кокошката на порции и я сваряваме до полуомекване н позсолена вода....

В друг съд сложете нарязаната на порции кокошка да се вари заедно с лука и моркова, нарязани на дребно....

Почиствате кокошката добре, нарязвате я на порции и я слагате да се вари в подсолена вода до пълното увиране на месото....

Нарязваме кокошката на порции и я запържваме от всички страни до зачервяване....

Задължително е да подберете млада кокошка, защото месото ѝ е по-крехко....

Подбираме по-крехка млада кокошка и я слагаме да се вари цяла в подсолена вода, докато омекне добре, след което я изваждаме....

Изпържете в горещото олио нарязаната на порции кокошка заедно с наситнения лук....

Взимаме от кокошката дреболийките само - дроба, воденичката, сърцето, добавяме също така крилцата и шията....

По същия начин може да приготвите и печено пиле.
Кокошката с картофи в тава е готова....

Печете кокошката около 2 часа или до готовност на месото.
Печената кокошка със зеленчуци с глинен съд е много вкусна....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: