Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Класически гювеч със свинско и картофи

Класически гювеч със свинско и картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
20833k176
Класически гювеч със свинско и картофи
Снимка: Албена Асенова
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Класически и много вкусен гювеч със свинско"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 грама
  • свинско месо - 500 грама
  • домати - 2 броя
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете морковите, чушката, лука и картофите. Овкусете ги с черен и червен пипер, сол и брашно, разбъркайте.

Свинското месо също нарежете на парчета.

На дъното на гювеч сипете свинското месо. Сипете зеленчуците, а върху тях - пасираните домати.

Налейте олиото и чаша вода. Покрийте с капак и сложете в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете до готовност.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Класическият гювеч със свинско и картофи е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: