Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с печурки и моркови в гювеч

Свинско с печурки и моркови в гювеч

Свинско с печурки и моркови в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Най-вкусното свинско със зеленчуци ще откриете тук"

Необходими продукти

  • печурки - 500 грама
  • свински бут - 2 килограма
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 3 - 4 глави
  • бахар - на зърна
  • черен пипер - на зърна
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки късове свинското. Лука обелете, почистете морковите. Нарежете на ситно зеленчуците.

Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте. Добавете нарязаните зеленчуци и ги задушете до омекване.

Добавете и свинските късчета, бъркайте непрекъснато докато месото промени цвета си.

Овкусете всичко със сол и черен пипер, добавете соевия сос и зърната бахар.

Почистете гъбите и ги добавете към месото. Ако са много големи, може да ги нарежете.

Разбъркайте и прехвърлете всички продукти в гювеч. Сложете капака и поставете гювеча в студена фурна.

Включете фурна на 200 градуса и печете гювеча за 1 час, след това проверете готовността. Ако е небодходимо, продължете да печете.

В последните минути може да махнете капака.

Свинското с печурки и моркови в гювеч е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: