Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на хапки, запържете ги в загрята мазнина.
Когато са полуготови ги извадете и в същата мазнина пуснете нарязаните гъби.
Задушете ги за кратко и добавете нарязаните спанак и зелен лук. Прибавете булгура и овкусете с двата вида пипер, сол на вкус и доматеното пюре, разтворено в малко топла вода.
Задушавайте още няколко минути и върнете свинското месо. Налейте 2.5 чаши топла вода.
Оставете течността да кипне и изключете огъня. Сложете капака и оставете ястието да се задуши за 10-тина минути.
Прехвърлете всичко в тава за печене и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути.
Булгурът със свинско и печурки е много вкусен.