Начин на приготвяне
Измийте ориза под течаща вода, отцедете го.
Моркова нарежете на кубчета, а лука наситнете.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сипете олио в тава и го загрейте. Сипете лука и ориза, запържете ги до прозрачност.
Прибавете нарязания морков и целите гъби, посолете и овкусете с черен пипер и риган.
Налейте 5 чаши топла вода, сипете и маслините.
Едва сега извадете свинското от буркана и го разпределете върху ориза. Когато сместа започне да ври, може да поставите тавата във фурната.
Печете ориза до готовност. Изключете фурната и оставете тавата вътре за няколко минути.
Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Свинското с ориз, печурки и маслини е много вкусно.