Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кафяв ориз и печурки

Свинско с кафяв ориз и печурки

Свинско с кафяв ориз и печурки
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Само щипка любов липсва на това това ястие със свинско, ориз и гъбки - добавете я"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • печурки - 350 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кафяв ориз - 250 г
  • праз - 2 стръка /бялата част/
  • див лук - перца
  • червен пипер - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • вода - 500 мл
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сипете в тенджера. Сипете вода с 2 с.л. зехтин и сложете да се вари. В края на варенето овкусете с индийско орехче и хималайска сол.

Почистете и нарежете гъбите и праза. Сложете в тава в за печене и добавете свинските хапки. Овкусете с червен пипер, черен пипер и сол.

Поръсете зехтин и печете свинското с ориз до готовност.

Поднесете свинското с кафяв ориз и печурки с перца лук.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: