Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Булгур със свинско и печурки

Булгур със свинско и печурки

Булгур със свинско и печурки
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Вече булгурът все по-често присъства в менюто ни, а във вашето?"

Необходими продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 800 грама
  • гъби - 250 грама
  • зелен лук - 2 връзки
  • спанак - 200 грама
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 6 с.лъжици
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки, запържете ги в загрята мазнина.

Когато са полуготови ги извадете и в същата мазнина пуснете нарязаните гъби.

Задушете ги за кратко и добавете нарязаните спанак и зелен лук. Прибавете булгура и овкусете с двата вида пипер, сол на вкус и доматеното пюре, разтворено в малко топла вода.

Задушавайте още няколко минути и върнете свинското месо. Налейте 2.5 чаши топла вода.

Оставете течността да кипне и изключете огъня. Сложете капака и оставете ястието да се задуши за 10-тина минути.

Прехвърлете всичко в тава за печене и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути.

Булгурът със свинско и печурки е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: