Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на кубчета моркова, картофа и батата. Накълцайте чесъна и лука. Измийте гъбите и ги разполовете или оставете цели, ако са малки.
Сипете зеленчуците в гювеч, овкусете с кимион, сол, черен пипер и олио. Добавете и 2 к.ч. вода.
Измийте пилешките бутчета. Намажете ги с приготвена смес от кимион, 1/2 к.ч. олио, сол, черен пипер, червен пипер и доматено пюре. Поставете ги при зеленчуците.
Сложете гювеча с пилешкото с картофи в студена фурна и печете за 50 мин. на около 200 градуса. Включете вентилатор и поставете по-ниско във фурната.
Поднесете на порции гювеча с бутчета, печурки и картофи.