Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с моркови и печурки

Пилешки крилца с моркови и печурки

ЗориЗори
Новак
15515k
Пилешки крилца с моркови и печурки
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешки крилца с моркови и печурки - страшна вкусотия"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • домати - 300 грама
  • печурки - 100 грама
  • вода - 50 мл или бульон
  • лук - 2 глави
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в достатъчно дълбока тенджера. Запържете пилешките крилца до зачервяване.

Намалете силата на огъня, посолете и добавете лука, нарязан на едро.

След няколко минути задушаване прибавете нарязаните гъби и моркови. Накрая добавете наситнения магданоз, пасирания чесън и ситно нарязаните домати.

Овкусете с черен пипер и лимонов сок. Налейте малко бульон или вода, разбъркайте и похлупете.

Гответе до пълно омекване на месото.

Пилешките крилца с моркови и печурки са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: