Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Зимен гювеч с телешко и зеленчуци

Зимен гювеч с телешко и зеленчуци

Зимен гювеч с телешко и зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"От всичко ще си хапнем в този гювеч"

Необходими продукти

  • гъби - 500 грама
  • доматен сок - 250 мл
  • телешки шол - 1 кг
  • картофи - 3 - 4 броя
  • моркови - 4 броя
  • чушки - 1 червена
  • дафинов лист - 3 листа
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 4 - 5 главички
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро телешкия шол.

Главичките лук нарежете на 4, картофите също нарежете на едро.

Почистете и нарежете гъбите и морковите.

Намазнете гювеча и сипете вътре месото и всички зеленчуци. Добавете доматения сок, овксуете с дафиновия лист, бахара, черния пипер и солта.

Разбъркайте и налейте чаша вода.

Поставете гювеча във фурната и включете на 160 градуса. Печете около 3 часа.

Зимният гювеч с телешко и зеленчуци е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: