Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч с месо и задушени зеленчуци

Гювеч с месо и задушени зеленчуци

МариянаМарияна
Новак
252k
Гювеч с месо и задушени зеленчуци
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 жълта
  • свинско месо - 600 грама
  • печурки - 400 грама
  • магданоз - ½ връзка
  • олио - 100 мл
  • моркови - 2 броя
  • вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера. Запържете нарязаното на хапки свинско месо.

Нарежете гъбите, лука, морковите и и чушката. Магданоза наситнете.

Добавете в тенджерата гъбите, лука и чушките, задушете ги за кратко.

Свалете от огъня и сипете в намазнен гювеч. Добавете нарязаните картофи и магданоза, разбъркайте добре. Овкусете с черен пипер и сол, ако е необходимо, сипете и олио.

Налейте 2 чаши гореща вода в гювеча. Сложете капака и пъхнете в студена фурна. Включете на 180 градуса и печете до готовност.

Гювечът с месо и задушени зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: