Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Лесно агнешко със спанак и пресен лук

Лесно агнешко със спанак и пресен лук

MarianeMariane
Новак
6944440
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По желание поднесете с кисело мляко! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 4 връзки пресен
  • спанак - 750 г
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото на парчета и го запържваме в маслото до зачервяване.

Добавяме ситно нарязания лук и спанака, малко вода, останалите нарязани зелени подправки и задушаваме ястието като от време на време добавяме по малко вода, за да не загори.

Когато месото омекне, овкусете със сол, червен пипер и гответе до готовност. По желание може да поднесете с кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: