Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Агнешки дроб на тиган с пресен лук

Агнешки дроб на тиган с пресен лук

Агнешки дроб на тиган с пресен лук
Снимка: Йорданка Тасева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Една идея за мезе за бира или червено вино."

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • агнешки дроб - 300 г
  • краве масло - 150 г
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб се реже и се вари във вода.

Загряваме масло в тиган и задушаваме скълцания лук.

Прибавя се към лука и дроба.

Поръсваме със сол и черен пипер. Слага се и червен пипер на вкус.

Разбърква се и оставяме да се запържи в мазнината.

Сервираме агнешки дроб на тиган с пресен лук, докато е още топъл. Става превъзходно мезе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: