Начин на приготвяне
Почистете и нарежете агнешкия дроб на парчета.
В теджерка сложете вода да заври. Добавете сол и щом водата започне да бълбука изсипете дроба. Оставете го за 3-4 минути и го извадете с решетъчна лъжица. Оставете го да се изцеди в гевгир.
През това време почистете и измийте лука. Нарежете го на лентички.
В тиган загрейте маслото и в него задушете лука.
Разбъркайте, за да не загори. Щом стане леко златист, е ред да добавим и дроба.
Преди да го сложите в тигана ги оваляйте в брашно.
Добавете 150 мл бяло вино и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Щом течноста извори и дробчетата се запържат, са готови.
Пърженият агнешки дроб с лук е готов.