Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с агнешки дреболийки

Дроб сарма с агнешки дреболийки

Дроб сарма с агнешки дреболийки
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • агнешки дреболии - 2 ч.ч. (предварително сварени)
  • бульон - 4 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • джоджен - пресен (сух)
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • заливка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук и го запържете в загрято олио.

Добавете предварително сварените и нарязани агнешки дреболии, разбъркайте.

Прибавете хубаво измития ориз и пържете докато зрънцата му станат стъклени.

Овкусете с подправките - черен и червен пипер, сол и джоджен.

Налейте 4 чаши бульон и прехвърлете продуктите в тава за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете дроб сармата до готовност.

Извадете и я залейте с разбитите с мялкото яйца. Върнете във фурната и печете до зачервяване.

Дроб сармата с агнешки дреболийки е много вкусна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: