Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Застроена супа от агнешки дреболийки

Застроена супа от агнешки дреболийки

Застроена супа от агнешки дреболийки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Нашата агнешка супичка е готова, а вашата?"

Необходими продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • агнешки дреболии - 500 грама (сварени)
  • бульон - 1500 мл (прецеден от дреболиите)
  • моркови - 1 брой
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
  • за застройка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и го загрейте. Запържете наситнените чесън, лук и морков. Малко след това добавете нарязаните агнешки дреболийки и измития ориз.

Налейте бульона и овкусете с подправките. Варете до омекване на зеленчуците.

Междувременно разбийте яйцето с брашното и млякото в малка касерола. Сложете на огъня и сипете от бульона от агнешката супа.

Застройката се вари около 5 минути. Сипете я на тънка струя в супата, разбъркайте и поднесете гореща.

Застроената супа от агнешки дреболийки е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: