Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с дреболии и зелен лук

Агнешка супа с дреболии и зелен лук

МариянаМарияна
Новак
252k
Агнешка супа с дреболии и зелен лук
Снимка: Марияна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 400 г дреболии
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр. L
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво и сложете в тенджера да врат агнешките дреболии. Ще се наложи да отпенвате.

Щом са готови, ги нарежете на ситно и прецедете бульона. Сипете гореща вода в тенджерата и пак оставете да заври.

Ориза измийте добре, картофите обелете и нарежете на кубчета, сложете ги в тенджерата. Оризът се слага към края на варенето.

Овкусете агнешката супа с подправките и когато е готова, свалете от огъня.

Пригответе застройката като разбиете яйцето и киселото мляко. Сипете малко от бульона, разбъркайте и върнете в тенджерата.

Гответе супата с месо още няколко минутки.

Сипете агнешката супа с дреболии и зелен лук в купички и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: