Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Лападена супа с лобода и зелен лук

Лападена супа с лобода и зелен лук

Лападена супа с лобода и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Зеленчукова лападена супа със зеленийки - всеки я обича"

Необходими продукти

  • зелени джанки - 5 - 6 броя
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • зелен лук - 3 стръка
  • лапад - 1 шепа
  • лобода - 1 шепа
  • фиде - 1 шепа
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - свеж
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лободата и лапада. Наситнете зеления лук и го задушете в тенджера със загрята мазнина. Добавете и малко топла водичка.

След като лукът омекне, прибавете нарязаните зелении. Щом променят леко цвета си, поръсете с червения пипер. Разбъркайте и сипете джанките и смлените домати.

Разбъркайте и сипете топла вода, посолете.

Щом зеленчуковата супа заври, прибавете фидето и варете до неговото омекване.

Застройте я с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсете с пресен магданоз и поднесете със сирене, ако обичате.

Лападената супа с лобода и зелен лук е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: