Начин на приготвяне
Хубаво измиваме спанака за няколко минути го бланшираме в леко подсолена вода - запазваме бульона.
Загряваме олио в дълбок съд и прибавяме лука и морковите - задушаваме ги под капак на слаб огън, за да омекнат.
Добавяме половината от спаначения бульон, който запазихме, както и вече сварения ориз.
В тиган с масло запържваме брашното, добавяме бланширания спанак и задушаваме за 4-5 минути. Тук прибавяме и останалата част от бульона.
Добавяме ги към спаначената супа заедно с прясното мляко и джоджена. Оставяме да покъкри за 10 минути.
Хубаво е да я сервираме още топла с препечени крекери и оцет на вкус.
Да ви е сладко с тази млечна спаначена супа.