Начин на приготвяне
Спанакът изплакнете добре, отцедете и накълцайте на дребно. След това сварете пъдпъдъчите яйца за максимум пет минути. Охладете със студена вода.
Тази спаначена каша може да се приготви и с поширани яйца, не само с варени.
Чесъна почистете и наситнете. В тига с олио го запържете до златисто. Сложете към него спанака и малко сол. Гответе за три минути. Добавете маслото, щом се стопи, сипете брашното.
Разбъркайте за две-три минути на слаб котлон. Сипете млякото, овкусете с индийско орехче и чрен пипер.
Разбъркайте ароматната спаначена каша и гответе, докато се сгъсти, около седеми-осем минутки.
Когато е готова, сипете готовата спаначена каша в подходящи купички или дълбоки чинии, отгоре сложете пъдпъдъчи яйца и сервирайте, докато е гореща.
Коментари