Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука и чесъна. Запържете ги в олио и краве масло. Обелете и почистете гъбите.
Нарежете някои на филийки, а други на ситно. Сложете ги при лука да се запържат. Овкусете с червен пипер. След като придобият кафеникав загар, се вадят.
Намалете степента на котлона и в тази мазнина запържете брашното. Разбъркайте, разреждайки на няколко пъти с 500 мл топла вода.
Разбъркайте лесната каша до гладкост. Щом стане по-гъста, върнете лука и гъбите.
Овкусете гъбената каша с черен пипер и сол.
Поръсете с мащерка и след 5 мин. гъстата гъбена каша е готова и трябва да бъде подправена с 2 с.л. лимонов сок.
Коментари