Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лапад с ориз и лук в тенджера

Лапад с ориз и лук в тенджера

Лапад с ориз и лук в тенджера
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Толкова вкусно ястие с ориз, а дори няма месо в него"

Необходими продукти

  • ориз - 2 шепи
  • лапад - 1 връзка замразен
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • джоджен - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в малка тенджерка. Наситнете главата лук и я запържете до омекване.

Прибавете ориза и пържете докато стане стъклен. Поръсете с червения пипер, разбъркайте за кратко и налейте вода - 3 чаши.

Щом водата заври, добавете лапада. Не се притеснявайте, ако използвате замразен лапад - ще се отпусне от топлината.

Овкусете яхнията със сол и поръсете с листа пресен джоджен. Варете до готовност на ориза.

Лападът с ориз и лук в тенджера е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: