Edin.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Запържени шийтаке със зелен лук

Запържени шийтаке със зелен лук

редакция:
marcheva14marcheva14
Новак
2513k
Запържени шийтаке със зелен лук
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Пържени гъби със зелен лук, чийто аромат се усеща отдалече."

Необходими продукти

  • гъби шийтаке - около 300 г
  • краве масло - 40 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите със салфетка, отрежете им пънчетата и ги нарежете на филийки.

Запържете ги в дълбок тиган с малко мазнина до златисто.

Нарежете зеления лук на ситно и го добавете при тях.

Поднесете гъбите в масло още топли.

Запържените шийтаке със зелен лук са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: