Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Лесна агнешка супа с фиде

Лесна агнешка супа с фиде

MarianeMariane
Новак
6944
Лесна агнешка супа с фиде
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за застройката
  • жълтък - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на малки парчета и го запържете до зачервяване в загрятото масло. Добавете ситно нарязаните глави лук и пържете до омекване.

Залейте със 7-8 ч.ч. мода, и сложете морковите, нарязани на колелца. Оставете супата да ври на тих огън до омекване на месото. Прибавете фидето и варете още 5-6 минути.

Свалете от огъня и добавете към агнешката супа ситно нарязания магданоз. Щом леко се охлади, застройте с два жълтъка, разбити с оцет. Поднесете гореща и по желание - поръсена с малко черен пипер.

Да ви е сладко :)

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: