Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Лесна чорба от свинско месо

Лесна чорба от свинско месо

MarianeMariane
Новак
6944
Лесна чорба от свинско месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"И начинаещ кулинар ще се справи с тази лесна чорба от свинско месо"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • зелева чорба - по желание
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • ориз - 1 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникална супа, която е много подходяща за студените месеци от годината, когато имате под ръка зелев сок.

Свинското месо се нарязва на дребни парчета и се пържи до зачервяване в маста. Когато се позапържи, прибавяме ситно нарязания лук.

Щом омекне лукът, прибавяме брашното, запържваме за кратко и зачервяваме с червения пипер.

Разреждаме запръжката с вода и зелева чорба на вкус. Оставяме да кипне и варим около 40 минути на тих огън.

Добавяме ориза и варим до пълното му сваряване. Преди да свалим чорбата от котлона, овкусяваме с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз или джоджен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: