Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Побългарен гулаш от свинско месо

Побългарен гулаш от свинско месо

MarianeMariane
Новак
6944
Побългарен гулаш от свинско месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дайте на един българин рецепта за гулаш и той ще ви почерпи с вкусен побългарен гулаш от свинско месо"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • мас - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • сол
  • червен пипер
  • ким - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета и го запържете в маста до зачервяване. Добавете ситно нарязаните глави лук и пържете на умерен огън до стопяването им.

Овкусете ястието със сол, червен пипер и ким, налейте гореща вода, колкото да покрие месото, и варете до омекването му.

Добавете виното и варете още десетина минути. Последно се добавя киселото мляко, гладко разбито. Ястие само завира с него и се сваля от котлона.

Побългареният гулаш от свинско се поднася по желание с пържени картофи и друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: