Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гулаш»Побългарен гулаш от свинско месо

Побългарен гулаш от свинско месо

MarianeMariane
Новак
6944444
Побългарен гулаш от свинско месо
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дайте на един българин рецепта за гулаш и той ще ви почерпи с вкусен побългарен гулаш от свинско месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • мас - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • сол
  • червен пипер
  • ким - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета и го запържете в маста до зачервяване. Добавете ситно нарязаните глави лук и пържете на умерен огън до стопяването им.

Овкусете ястието със сол, червен пипер и ким, налейте гореща вода, колкото да покрие месото, и варете до омекването му.

Добавете виното и варете още десетина минути. Последно се добавя киселото мляко, гладко разбито. Ястие само завира с него и се сваля от котлона.

Побългареният гулаш от свинско се поднася по желание с пържени картофи и друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: