Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Критараки със свинско месо

Критараки със свинско месо

19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Заложете на вкусната храна за обяд или вечеря. Тази рецепта за критараки със свинско е точното попадение за днес"

Необходими Продукти

  • критараки - 300 г
  • свинско месо - 600 г бут или плешка
  • праз лук - 1 стрък
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • джинджифил - на прах
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в подходящ дълбок съд и запържете свинското, нарязана на хапки от всички страни, за да се запечата. Налейте половин чаша топла вода, подсолена, и задушавайте на тих огън, докато месото остане само на мазнина.

Прибавете към него ситно нарязания праз и критаракито. Овкусете с джинджифил, бял пипер и още сол по желание. Налейте 600 мл вода и гответе на бавен огън, докато арпа фидето поеме цялата течност, като от време на време разбърквате.

Преди да поднесете, поръсете си ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: