Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Луканка от телешко и свинско месо

Луканка от телешко и свинско месо

КалиновКалинов
Новак
27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Прибираме се вкъщи и луканката е първото нещо, което ще извадим на масата за червеното винце"

Необходими продукти

  • сланина - 2 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • свински черва
  • захар - 20 г
  • бахар - 8 г
  • кимион - 50 г
  • черен пипер - 50 г
  • сол - 200 г
  • индийско орехче - 4 г
  • чесън - 10 г сух
  • чубрица - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото с остър нож и сланината на кубчета и ги смелете с подправките.

Омесете каймата и я оставете да престои за няколко дни в хладилник.

За приготвянето на домашната луканка размесете отново каймата и напълнете с нея свинските черва, като внимавате да не остава никакъв въздух.

Завършете ги и ги оставете на проветриво място през пряка слънчева светлина.

Луканката от телешко и свинско месо е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: