Рамстег от телешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Рамстег от телешко месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Поднесете рамстега от телешко месо с подходяща зелена салата"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг контра филе
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • лук - 5 - 6 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на тънки пържоли телешкото контра филе и всяка пържолка овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме месото 30 минути да попие подправките, след което загряваме маслото и изпърваме всяка пържола от двете страни до зачервяване.

Подреждаме пържолите в чиния за сервиране. В мазнината от пърженето запържваме нарязаните на филийки глави лук и го изсипваме върху телешките пържоли.

По желание може да залеем пържолите с 1-2 с.л. препържено масло и поднасяме със свежа салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: