Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от телешко месо със запръжка

Супа от телешко месо със запръжка

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Супа от телешко месо със запръжка
Снимка: Надя
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Веднага започвайте с тази телешка супичка - много ще се хареса на цялото семейство"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • масло - 2 с.л. или олио
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • керевиз - 1/2 глава
  • магданозени корени - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и запържваме до почервеняване на телешкото месо, нарязана на ситни късчета. Когато е готово, го вадим и в същото масло запържваме лука и другите зеленчуци.

Когато зеленчуците са омекнали, добавяме брашното, връщаме месото и заливаме с нужното количество гореща вода.

Бъркаме добре, за да не останат бучки. Овкусяваме със сол, по желание може да се сложи и черен пипер.

Оставяме супата да ври на тих огън до омекване на месото. Добавяме фидето и варим още 10-ина минути.

Когато свалим телешката супа от огъня и се поохлади, по желание може да я застроим с 1 разбито яйце в 1 ч.л. оцет.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: