Начин на приготвяне
За предпочитане е да работим с по-фино смляно телешко месо.
Посоляваме каймата, добавяме галетата и наливаме прясното мляко. Разбъркваме добре, докато месото поеме течността. Загряваме в отделен съд маслото и запържваме лука за кратко в него, след което заедно с нарязаната на ситно сланина прибавяме към мляното телешко месо.
Доомесваме каймата, като добавяме яйцата, пресования чесън и подправки. Разстиламе сланината върху плот, който сме покрили с фолио за свежо съхранение, поръсваме малко брашно и я овалваме като филе.
Прехвърляме филето в тавичка, намазваме обилно с масло и 1 яйце, разбито в малко брашно и печем до готовност в умерена фурна.
Поднасяме телешкото месо, нарязано на тънки филийки с гарнитура по избор.