Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Филе от мляно телешко месо

Филе от мляно телешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Филе от мляно телешко месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • сланина - 150 г
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 - 2 глави
  • масло - 1 глава
  • магданоз
  • прясно мляко - 1 с.ч.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да работим с по-фино смляно телешко месо.

Посоляваме каймата, добавяме галетата и наливаме прясното мляко. Разбъркваме добре, докато месото поеме течността. Загряваме в отделен съд маслото и запържваме лука за кратко в него, след което заедно с нарязаната на ситно сланина прибавяме към мляното телешко месо.

Доомесваме каймата, като добавяме яйцата, пресования чесън и подправки. Разстиламе сланината върху плот, който сме покрили с фолио за свежо съхранение, поръсваме малко брашно и я овалваме като филе.

Прехвърляме филето в тавичка, намазваме обилно с масло и 1 яйце, разбито в малко брашно и печем до готовност в умерена фурна.

Поднасяме телешкото месо, нарязано на тънки филийки с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: