Начин на приготвяне
Това е една класика на живеещите в българските села.
За целта ни трябва една много голяма тенджера, така че главата да се побере вътре.
Изчистената и измитата телешката глава се слага на тенджерата, от горе се долива задължително студена вода и се слага на огъня, когато водата кипне и са минали около половин час, взимаме пяната от горе с голяма лъжица и я изхвърляме.
Подправяме със сол, черен пипер и дафинов лист и още след около 30-60 минути прецеждаме водата от тенджерата. Оставяме само около литър вода вътре и сол, затваряме капака на тенджерата с тесто, запечатваме краищата на тенджерата и оставяме за около два часа на слаб огън да се задуши телешкото месо.
Месото, когато е готово, само пада още при пипане с вилица.
Невероятно вкусни телешки бузи се получават, езика направо се яде нарязан на филийки, а също така и мозъкът се консумира.
Задушената Телешка Глава си е голяма вкусотия!