Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Топла чорба с агнешка глава

Топла чорба с агнешка глава

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Топла чорба с агнешка глава
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"За ценителите на агнешкото имаме една специална супичка"

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • джоджен - 3 с.л. пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • застройка
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лют червен пипер - за поръсване
  • лимонов сок - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешката глава и я сложете в тенджера, след което я залейте със студена вода.

В тенджерата сипете двата вида нарязан лук, черния пипер и маслото. Посолете и оставете главичката да се свари на умерен огън. Когато месото започне да се отделя от кокала, значи е готова.

Извадете и охладете главичката. Внимателно отделете месото и го нарежете, върнете го в същия бульон.

Сложете тенджерата отново на огъня и щом течността заври, добавете нарязаните магданоз и джоджен.

Направете застройката за агнешката супа, като за целта разбиете жълтъците заедно с брашното, сока от лимон и киселото мляко.

Прибавете в застройката настърганата скилидка чесън и сипете в супата, като темперирате с бульона, за да не се пресекат жълтъците.

След като супата кипне, махнете от огъня и сервирайте гореща. Може да поръсите с лют пипер.

Топлата чорба с агнешка глава е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: