Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Курбан чорба»Агнешка курбан чорба по селски

Агнешка курбан чорба по селски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Хайде да видим колко от вас обичат точно такава агнешка курбан чорба по селски"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 килограм (ако е с кост - 2 кг)
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • лук - 1/2 глава
  • сол - на вкус
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обезкостете и нарежете на ситни парченца агнешкото место. Прехвърлете го в тенджера и го залейте с вода.

Сложете на котлона и щом течността заври, започнете да премахвате образувалата се пяна. Когато супата спре да се пени, добавете зърната черен пипер и нарязания кромид.

Сипете олио в курбан чорбата, защото агнешкото не е много мазно.

Когато месото е почти сварено, овкусете със сол и продължете да варите до пълна готовност.

Поднесете агнешката супа гореща.

Агнешката курбан чорба по селски е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: