Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска агнешка супа магданозлия

Селска агнешка супа магданозлия

MarianeMariane
Новак
6944
Селска агнешка супа магданозлия
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Заблеяло ми е агънце и .... вижте продължението на култовата песен тук"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 връзки
  • за застройката
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета, залейте със студена вода и кипнете. Когато възври, добавете сол и варете на тих огън до омекване.

Запържете маслото със ситно нарязания лук и брашното. Добавете ситно нарязания магданоз, запържете и него и изсипете в супата.

Гответе агнешката чорба до сваряване на месото. Свалете от котлона и застройте с яйцата, разбити с киселото мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: