Начин на приготвяне
Баба така я правеше агнешката чорба и вкъщи най я обичаме със зеленчуци или както казваше баба - със зарзават.
Взимане месо от агнешкото бутче, нарязвате го на парчета и го слагате да се вари в 7-8 ч.ч. студена вода. Ако има нужда, отпенвате.
Докато месото ври, нарязвате на ситно зеленчуците и ги запържвате в маслото, до получаване на каротинова запръжка.
Прибавяте запържения зарзават към месото и варете поне още 20 минути или до готовност на месото.
Преди да свалите супата от котлона, добавяте цялата връзка магданоз, нарязана на ситно.
Когато супата се поохлади я застройвате с жълтъците на яйцата, разбити с киселото мляко.
Надявам се, супата да се хареса на всички.