Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от карнабит със зарзават

Супа от карнабит със зарзават

MarianeMariane
Новак
6944
Супа от карнабит със зарзават
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карнабит - 1 малка глава (карфиол)
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното, след което разреждаме запръжката със 7 ч.ч. вода. Когато кипне, прибавяме нарязаните моркови, целина и картофи и ги оставяме да се варят на умерен огън до омекване.

Щом омекнат зеленчуците, слагаме ситно накъсания карнабит и варим супата до неговата готовност. Прибавяме ситно нарязания магданоз и сваляме супата от котлона.

Когато поизстине, застройваме с киселото мляко, в което сме разбили яйцата. Посоляваме на вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: