Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска супа от джолан

Свинска супа от джолан

Свинска супа от джолан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Добавете към вкусната свинска супичка счукан чесън, люто и оцет по желание. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • фиде - 2 шепи
  • сол
  • черен пипер
  • чушки - по 1/2 брой зелена и червена
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джолана в тенджера под налягане за половин час с щипка сол. Извадете и накъсайте на малки парчета.

Нарежете на дребно лука и моркова, а картофа на кубчета. В тенджера сложете 3 с.л олио и задушете зеленчуците. Налейте вода и добавете поправките, месото, целината( цяла) и фидето. Варете 10 минути.

Направете застройката, като разбиете в купа брашното, киселото мляко и жълтъка. Вземете черпак от супата и сложете в застройката.

Вземете втори и така, докато температурите се уеднаквят. Излейте цялата застройка в свинската супа.

Сложете на котлона, колкото да заври и изключете. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

* Към супата може да добавите счукан чесън, люто и оцет по желание.

Свинската супа от джолан е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: