Начин на приготвяне
Сварете джолана в тенджера под налягане за половин час с щипка сол. Извадете и накъсайте на малки парчета.
Нарежете на дребно лука и моркова, а картофа на кубчета. В тенджера сложете 3 с.л олио и задушете зеленчуците. Налейте вода и добавете поправките, месото, целината( цяла) и фидето. Варете 10 минути.
Направете застройката, като разбиете в купа брашното, киселото мляко и жълтъка. Вземете черпак от супата и сложете в застройката.
Вземете втори и така, докато температурите се уеднаквят. Излейте цялата застройка в свинската супа.
Сложете на котлона, колкото да заври и изключете. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
* Към супата може да добавите счукан чесън, люто и оцет по желание.
Свинската супа от джолан е готова.