Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска супа с фиде и картофи

Свинска супа с фиде и картофи

Свинска супа с фиде и картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Жалко, че още не е готова тази супичка, иначе дори сега веднага бихме си хапнали една паничка с топло хлебче"

Необходими продукти

  • свинско месо - 250 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • чушки - по 1/2 бр. зелена и червена
  • целина - стрък
  • картофи - 1
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • фиде - шепа
  • доматено пюре - 1 с.л
  • за застройката
  • кисело мляко - 125 грама
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинското в подсолена вода до готовност. Извадете и го накъсайте на малки парченца, бульона прецедете и оставете настрана.

Обелете зеленчуците, нарежете ги на ситно. Картофа нарежете на кубчето. Сипете 2-3 лъжици олио в тенджера и запържете всички зеленчуци, след това налейте бульона.

Овкусете със солта и подправките, добавете доматеното пюре, фидето и месото.

Щом водата заври, намалете котлона. Варете свинската супа още 10-тина минути или до готовност на всички продуки. Свалете супата от котлона и направете застройката.

За целта разбийте с помощта на телена бъркалка жълтъка, киселото мляко и брашно.

Сипете вътре черпак от супата, разбъркайте и добавете втори - така докато се темперира всичко. Застройте супата, изчакайте да заври пак и махнете от огъня.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Свинската супа с фиде и картофи е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: