Начин на приготвяне
Сварете свинското в подсолена вода до готовност. Извадете и го накъсайте на малки парченца, бульона прецедете и оставете настрана.
Обелете зеленчуците, нарежете ги на ситно. Картофа нарежете на кубчето. Сипете 2-3 лъжици олио в тенджера и запържете всички зеленчуци, след това налейте бульона.
Овкусете със солта и подправките, добавете доматеното пюре, фидето и месото.
Щом водата заври, намалете котлона. Варете свинската супа още 10-тина минути или до готовност на всички продуки. Свалете супата от котлона и направете застройката.
За целта разбийте с помощта на телена бъркалка жълтъка, киселото мляко и брашно.
Сипете вътре черпак от супата, разбъркайте и добавете втори - така докато се темперира всичко. Застройте супата, изчакайте да заври пак и махнете от огъня.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Свинската супа с фиде и картофи е готова.