Начин на приготвяне
Нарежете месото и го оставете да ври в голяма тенджера, в която сте сипали вода 2 л. Оставете за два часа - ако се налага, доливайте вода.
Сложете картофите, лука и чушките, наситнени, намалете котлона. Овкусете със солта и оставете за още половин час.
Добавете фидето към супата от кокошка, а след още 15 мин. сложете и доматите.
Когато вкусната пилешка супа заври, направете застройката. В купичка чукнете яйцата и ги смесете с киселото мляко. Малко по малко сипете и брашното.
Махнете тенджерата от котлона, поръсете черен пипер и чубрица. Сложете черпак от супата в застройката, разбъркайте, сипете още един и върнете всичко в тенджерата.
Поднесете супата от кокошка с фиде и картофи, поръсена с магданоз.