Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо рагу със зарзават

Говеждо рагу със зарзават

MarianeMariane
Новак
6944420
Говеждо рагу със зарзават
04/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Обещаваме, че е вкусно и гарантираме, че е здравословно - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • говеждо контрафиле - 750 г
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 250 г
  • картофи - 250 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло и запържете до омекване ситно нарязания лук.

Прибавете към него месото, нарязано на малки късове и оставете да се задушава на тих огън в собствения си сос.

Когато месото се позадуши и част от водата се изпари, се добавя виното и размитото в малко студена вода брашно.

В отделен съд се сваряват нарязаните на ивици моркови, зелен фасул и картофи, като внимаваме да не се размекнат прекалено. Когато са готови, ги отцедете от бульона и ги попарете с препържено масло.

Добавете зеленчуците към месото, поръсете обилно с магданоз, овкусете със сол и черен пипер и оставете да ври 10-15 минути на тих огън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: