Класическо Говеждо варено

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Класиката винаги ще е на мода, особено вкусната"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • моркови - 3 бр
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • целина - 1 глава
  • магданозени корени - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме говеждото месо на едри парчета, слагаме в тенджера с гореща подсолена вода и изчакваме да кипне. Препенваме месото няколко пъти, след което добавяме подправките и го оставяме да се вари на тих огън.

Нарязваме зеленчуците на филийки и ги запържваме в маслото до зачервяване. Прибавяме запържените зеленчуци към полусвареното говеждо месо и оставяме на тих огън до пълната готовност на продуктите.

Малко преди да свалим ястието от котлона, прибавяме ситно нарязан магданоз. Традиционно поднасяме говеждото варено с хрян.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: