Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешко варено по стара рецепта

Телешко варено по стара рецепта

СтефанияСтефания
Новак
2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Винаги готвим телешкото точно по тази изпитана стара рецепта, защото така става крехко и много, много вкусно"

Необходими продукти

  • лук - 250 грама (малки лукчета)
  • телешко месо - 500 грама с кокал
  • картофи - 250 грама (малки)
  • домати - 250 г (малки)
  • моркови - 250 г
  • черен пипер - на зърна
  • целина - корен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото с кокал в подослена вода почти до пълна готовност.

Най-добре е да използвате именно месо с кокал, защото бульонът ще стане по-вкусен. Ако имате тенджера под налягане, използвайте нея.

Нарежете готовото месо на порции.

Обелете лука и морковите. Лукчетата оставете цели, а морковите нарежете по-големи парчета. Сипете ги в тенджерата заедно със зърната черен пипер и варете около 20 минути.

Прибавете нарязаните на големи парчета картофи и целината. След 15-тина минути сипете в тенджерата и целите малки домати. Варете до готовност на картофите.

Характерно за телешкото варено е продуктите да са нарязани на едро.

По желание добавете и червена чушка, но ако не обичате - пропуснете.

Телешкото варено по стара рецепта е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: