Начин на приготвяне
Сложете телешките гърди в тенджера и ги залейте с шест чаши гореща вода, посолете.
Добавете корена магданоз и варете месото на бавен огън, като често отпенвате.
Прецедете бульона, а готовото месо обезкостете и нарежете на по-едри резени. В горещия телешки бульон добавете нарязаните целина, лук и моркови. Варете ги 10-тина минути и добавете картофи на кубчета, доматите и месото.
След като телешкото варено е готово го смъкнете от огъня. Овкусете с черен пипер и посолете, ако е необходимо.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
Традиционното телешко варено е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашата телешка яхния или тази вкусна телешка супа.
Коментари