Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница с чушки и чесън

Топеница с чушки и чесън

Топеница с чушки и чесън
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За любителите на печените чушки предлагаме тази страхотна топеничка"

Необходими продукти

  • пиперки - 5 бр. червени
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол - на вкус
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпичаме пиперките, поставяме ги в затворен съд и ги оставяме да се задушат.

Това го правим, за да си улесним обелването им.

След като са постояли в съда си, ги обелваме, почистваме от семките и измиваме.

Нарязваме ги и поставяме в малка купичка.

Обелваме си скилидките чесън счукваме ги и ги прибавяме към пипера.

Овкусяваме със солта, олиото и оцета и ситно нарязания магданоз апетитната разядка.

Всичко това разбъркваме, поставяме прозрачно фолио отгоре и прибираме в хладилника да престои 1-2 часа.

Получава се вкусна и много ароматна топеница.

Сервираме разядка с чушки и чесън с чашка ледена домашна ракийка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: