Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Топеница с 2 вида месо и зеленчуци

Топеница с 2 вида месо и зеленчуци

Топеница с 2 вида месо и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Топеницата с 2 вида месо и зеленчуци е чудно ястие за студените зимни вечери."

Необходими продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • гъби - 250 г печурки
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 5 бр. печени
  • домати - 400 г от консерва
  • кашкавал - 100 г настърган
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1/2 ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ивици и го задушете в дълбок тиган със сгорещена мазнина за около 10 минути.

Нарежете гъбите на филийки, лука и чесъна на дребно, а чушките на ивици.

Добавете в тигана първо гъбите, после лука и чесъна, а след това и чушките.

Изсипете доматите и овкусете вкусната яхния с подправките.

Разбъркайте я хубаво и я оставете да къкри за около 25 минути.

Поднесете я с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.

Топеницата с 2 вида месо и зеленчуци е чудно ястие за студените зимни вечери.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: