Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люти чушки рибки с оцет и чесън

Люти чушки рибки с оцет и чесън

Люти чушки рибки с оцет и чесън
Снимка: Росица Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Пикантни чушлета, които са невероятна добавка към много зимни ястия"

Необходими продукти

  • люти чушки - 2 кг рибки
  • чесън - 2 глави
  • оцет - 700 мл
  • сол - 8 равни с.л.
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете дръжките на лютите чушлета, след което ги измийте добре и ги подсушете.

В алуминиева форма за еднократна употреба или в тиган изпукайте чушлетата и от двете страни. Оставете да се охладят.

След един час наредете пуканите чушлета плътно в бурканчета (400 мл), като между тях слагате нарязан чесън.

Във всяко бурканче сложете по една пълна лъжица захар и по една равна лъжца сол.

Долейте догоре с винен оцет и затворете с капачки.

Обръщайте бурканите в следващите два дни, за да се разтворят хубаво захарта и солта.

Приберете готовите буркани с чушлета на тъмно и прохладно.

Лютите чушки рибки с оцет и чесън са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: